[Home] [About Us] [Versi Melayu] [Chinese Version] 2014-09-24 02:20:33
Home
4D
[Search] [Ranking]
[Digit] [Permutation]
3D
[Search] [Ranking]
[Digit] [Permutation]
5D
[Search]
[Digit]
6D
[Search]
[Digit]
TOTO
[Search]
[Number]
DREAM
[Search]
(beta)
RESULTS
[By Draw]
[By Date]
[Forum]
[Chat Room]
[Competition]

[Forum] [New Comment] Previous Topic
Previous Topic
  Next Topic
Next Topic
Author Message
ppteam

Joined: 2009-11-06
Posts: 643
mastermind4d.. jangan putar belitkan fakta untuk mencari publisiti murahan..

mari tengok kengkawan
ini lah formula mengarut yg aku baca dari pptem yangmencelarukan fikiran forumer..sapa yg ikut jangan jadi gila cukup..ini aku paparkan cara2 mengira ppteam yang karut marut perabih duit kamu semua jer..konon podium..

untuk panduan kawan2 yang baru...
salah satu cara +1-1 ialah seperti contoh berikut:-
ambil contoh no. 1348. untuk no pertama (+1)1+1=2 jadi 2348 (-1)1-1=0 jadi 0348,pada no ke 2 pula (-1)3-1=2 jadi 1248 (+1)3+1=4 jadi 1448. Untuk ke no pertama dan kedua - (-1+1)1-1=0 dan 3+1=4 jadi 0448. (+1-1)3+1=4 dan 3-1=2 jadi 2248. (+1+1)1+1=2 dan 3+1=4 jadi 2448. (-1-1)1-1=0 dan 3-1=2 jadi 0248. dari formula tu dapatlah podium m6 8404 hari ni. masing2 ada cara tersendiri yang boleh digunakan.

masuk tanjung nampaknya.
ikhlas dari mastermind4d
-----------------------------------

Posted on 2009-11-26 21:44:37



Author Comments
wak_seman

Joined: 2009-11-06
Posts: 110
salam semua ya wahai sedara seislam ku...
aper lah kau org nir semua..
kalo tidak berkelahi tidak boleh ker...
malu lah sikit dengan bangsa lain...
kalo dia org nampak ketawa..tepuk tangan..
bagus bagus melayu bergadoh...melayu bangang...
ni salah satu ungkapan yg wak sendiri pernah dgr dr mulut dia org ssendiri...
kamu semua kan dah besar panjang...
jd ader otak tue fikir lah...
terpulang lah dia org nak pakai formula apa pun...
jgn lah kamu nak perasaan hasad dengki.
wak nak kata hebat sgt xader lah...
tp wak nasihatkan pada sedara seislam wak...
bersatu lah wahai saudara ku...

Posted on 2009-11-27 14:04:04

bini4

Joined: 2009-06-09
Posts: 935
salam tuan rumah. aku pun heran isu plus-minus ni tak abis2. hai..melayu, melayu...kepada yang telah berhabis duit dan kalah(besar atau kecil), kerana mengikut nombor melulu itu adalah kerana KEBANGANGAN diri sendiri. jangan salahkan orang lain. nak malu apa, mengaku saja la. aku bukan cakap lawa, aku sendiri bangang juga kerana pernah ditipu hunt79 dulu(sekarang ni dia pakai nickname lain). jadi mengapa perlu hasad dengki sesama kawan? p/s: jangan bimbang bro, forumer yang bijak tahu menilai mana intan dan yang mana kaca. lebih2 lagi tips sedara dimasukkan dalam tempat yang betul kerana forum ini adalah "Analisis terhadap Magnum, Da Ma Cai (PMP 1+3D), Sports Toto, Singapura, Sabah, Special Cash Sweep & Sandakan 4D" (seperti tertera), bukan forum "GERENTI MENANG DAN NAIK PUNYER"

Posted on 2009-11-27 03:05:56

fafau

Joined: 2007-08-15
Posts: 1997
kelate lorr ni ade toto? guane plok tu? kawe kelik KB kawe hallo ke mu tongue

Posted on 2009-11-27 01:35:07

ppteam

Joined: 2009-11-06
Posts: 643
ni formula ke 2
Master ada berikan 1 formula yg paling asas untuk dijadikan panduan berdasarkan kod draw dan hb draw. Contoh yg paling jelas sekali semlm kok Kuda adalah 3212 dan 25 hb. Gabungkan akan menjadi 21225. Angka 3 dari kod Kuda itu selalunya tidak diambilkira kerana ia statik & tidak berubah. Dari 21225 itu dapatlah 3347 (2 + 1 + 2 + 2 + 5). 3347 keluar tegak di Sp Kuda semlm.

Posted on 2009-11-27 00:57:02

ppteam

Joined: 2009-11-06
Posts: 643
pandai pun bro kira.. dah menang dah tu kalau bro main no yang bro kira tu semalam. cara nak cari no backup kepada no master, kena ikut suara hati masing2. cara kiraan saya tu untuk saya, mungkin orang lain guna cara + - lain. master dia guna cara lain. tak guna cara +1-1 macam kita ni. tapi semuanya sama tujuan. nak menang... tapi buat masa ni, kita simpan formula master tu. kita cai no2 master tu dulu.. kita cuba cari podium sabtu ni...

Posted on 2009-11-27 00:46:16

durian83

Joined: 2009-11-07
Posts: 44
2255 kalau di +-
dpt la......
1453 con pmp,5215 sp 4d,2356 con 4d result 25/11

Posted on 2009-11-27 00:22:58

ppteam

Joined: 2009-11-06
Posts: 643
cuma yang kuat sikit dari formula 1 tu seperti yang master ajar semalam tu. formula dari kod draw dengan tarikh draw tu.. tulis dan simpan dulu formula2 tu untuk guna pada masa depan... sekarang ni belajar cara untuk mendapatkan no2 backup untuk no super power master tu dahulu... selamat hari raya... maaf zahir batin....

Posted on 2009-11-27 00:20:57

ppteam

Joined: 2009-11-06
Posts: 643
salam durian83
formula 1 master dari tarikh draw.. katakan semalam 25 hb dia akan buat 2255. ada tak rezab semalam yang keluar no2 hampir sama dengan no tu. atau kena cari no tu dengan +1-1.. kalau trkh draw 08 hb kita tulis 0088 kalau 12 hb 1122. formula asas master.

Posted on 2009-11-27 00:16:32

durian83

Joined: 2009-11-07
Posts: 44
salam bro,sy tak sempat belajar formula tu.
boleh bro terang kan sikit2 pun jadila.....
sy cuba.....

Posted on 2009-11-27 00:05:01

ppteam

Joined: 2009-11-06
Posts: 643
salam durian83
ada formula master bagi belum ni. dalam bulan nov ni juga. masa dia sahut cabaran magnumbreaker malam tu. lepas tu pun ada dia ajarkan secara detail cara mengira.. cari ya... saya pun bukannya pandai sangat main no ni... sedang belajar juga ni....

Posted on 2009-11-27 00:02:12

ppteam

Joined: 2009-11-06
Posts: 643
salam fafau
cara kiraan tu untuk cari no backup kepada no mastermkt saja. tu bukan formula main mkt... kalau nak main no2 mastermkt kena gunalah cara macam tu +1-1, baru boleh menang... kalau mari kb bolehlah saya belanja nasi ulam ke nasi dagang ke bro... adalah sikit rezeki sejak main no mastermkt tu... dulu asyik ke laut je...

Posted on 2009-11-26 23:58:24

durian83

Joined: 2009-11-07
Posts: 44
sori bro lewat reply,tengah ulang kaji.
bro kata>....belajar 3 formula yang master ajar dalam kapet sebelum ni?..
yg mana satu tu,kalau yg se mlm sy belajar la(baru),
yg lain tak tahu pula......

Posted on 2009-11-26 23:49:24

fafau

Joined: 2007-08-15
Posts: 1997
tak salah cara ko tuh ppteam... maybe tanggapan org je yang salah... ko jgn layan benda-benda tak elok tuh... teruskan jer usaha... mane tau... satu hari nanti... Podium jer duduknya.... bleh lah pas skit kat kawan-kawan tired

Posted on 2009-11-26 23:48:59

ppteam

Joined: 2009-11-06
Posts: 643
salam durian83
saya kalau main no master, saya gunakan cara kiro tu je.. tapi adalah petua lain. tapi kalau cara tu pun kita boleh menang. yang penting kita pilih no yang kita jangka akan naik podium. durian dan belajar 3 formula yang master ajar dalam kapet sebelum ni?.. cari dan belajar. semalam dari formula mudah master.. 3347 naik tegak di st kuda. kena kuat study, baru boleh menang... saya pun tiap kali keluar keputusan, saya kaji no2 tu dengan tip master...

Posted on 2009-11-26 23:37:23

fafau

Joined: 2007-08-15
Posts: 1997
abg non memang maintain cover macho jer... hahahahahahhaha tongue

Posted on 2009-11-26 23:30:50

durian83

Joined: 2009-11-07
Posts: 44
ya bro, sy masih usahakan.....
semoga ada kejayaan sabtu ni......

Posted on 2009-11-26 23:29:19

ppteam

Joined: 2009-11-06
Posts: 643
salam bro non
kita berdua ni mungkin dari satu generasi je ni bro.. umur mungkin kurang saja ni... dlm forum ni abang non memang cool... tabik bro non.. selamat hari raya.... maaf kerana curi masuk rumah bro non tadi..

Posted on 2009-11-26 23:23:53

non

Joined: 2008-11-16
Posts: 3263
Salam tuan...kalau niat kita ikhlas jangan

bimbang...kebaikan itu akan menyusul...jangan pedulikan

apa orang nak kata...hehehehe jangan marah kat bang non

pulak laughing

Posted on 2009-11-26 23:18:31

ppteam

Joined: 2009-11-06
Posts: 643
salam durian83
selamat hari raya korban..
macammana sekarang? dah dapat cari no backup no2 master?... belajar ya dan buat kajian antara tip master dengan no2 yang keluar. mana nak ditolak dan mana nak dicampur.. kalau tip master naik 4d, untunglah kita.. kalau lari semata, +1-1 nilah yang akan menyelamatkan kita.. kadang2 orang akan kata, formula ni mengarut.. tapi kalau kira baca +1-1 di bawah tu, kita akan tahu yang sebenarnya... kalau kita tak main no master kita takkan tahu.....

Posted on 2009-11-26 23:08:51

durian83

Joined: 2009-11-07
Posts: 44
salam....semua....
formula ada berbagai rupa
dtg dr master berlainan
siapa tuntut siapa belajar
dia yg menang dia yg dpt.

kalau tak suka cari formula lain cari master lain.
semua master ada formula sendiri.......
adakala menang adakala kalah....itu adat la.....

slamat ari raya korban.,.,jgn diri jadi korban.

Posted on 2009-11-26 23:02:14

ppteam

Joined: 2009-11-06
Posts: 643
salam parkmans
saya utarakan kepada forumer yang bermain no2 mastermkt untuk bertukar formula. jangan terikut dengan penulisan yang menyalahkan saya. harap periksa sebelum berkata, barulah kita aman sentosa... maaf kalau terkasar bahasa...

Posted on 2009-11-26 22:52:23

ppteam

Joined: 2009-11-06
Posts: 643
salam parkmans
untuk memberi sebarang ulasan kita perlulah bermula dari permulaan cerita. cuba parkmans layari kapet mastermkt semalam. saya bukan menjual formula atau mereka formula. apa yang saya paparkan adalah cara pengiraan saya untuk mendapat no2 backup kepada no2 mastermkt sahaja. cara kiraan tersebut

Posted on 2009-11-26 22:51:18

parkmans

Joined: 2009-02-21
Posts: 185
Setiap orang yang bermula dengan ruangan ini adalah dengan satu tujuan ialah wang, Kesusahan kesempitan yang membuat isan itu berusahas mencari jalan keluar,

Janganlah ada dikalangan kita disini mengambil kesempatan dengan mengutarakan sesuatu yang kita sendiri tidak tahu atau mahir. Kerana ini akan memudaratkan orang lain yang amat mengharapkan.Memang betul seperti kata PPTEAM laman ini dilayari pelbagai golongan.

oleh yang demikian perlulah menjaga etika penulisan ,pemahaman serta bidang kepakaran masing masing yang memang telah terbukti, jangan lah main sercab jarang sahaja, serta menjual formula yang kita sendiri tidak pernah merasa.Tidak ubah seperti penjual ubat jerawat sedangkan muka sendiri penuh jerawat.
Sebab itu pakman sedang berusaha proses penubuhan persatuan,kumpulkan yang terbaik

Posted on 2009-11-26 22:28:07

ppteam

Joined: 2009-11-06
Posts: 643
di atas adalah petikan dari kapet bro mastermind4d hari ini.
saya terpanggil untuk memberi ulasan kerana apa yang dipaparkan seolah2 cara kiraan saya tu untuk perabis duit saja... kepada forumer semua. cara kiraan tersebut saya gunakan untuk mencari no2 backup kepada tip mastermkt dalam kapet mastermkt semalam bagi menganalisa keputusan mkt pada rabu 25/11/09. bro semua boleh melihatnya di kapet tersebut.

saya pun hairan kenapa bro mastermind4d marah2kan saya...
belum ni saya pernah tuliskan.. orang yang marahkan orang lain adalah kerana 2 sebab berikut:-
1. kepentingannya diganggu..
2. dengki dan iri hati kepada orang lain.
hanya satu golongan sahaja yang marahkan orang lain tanpa 2 sebab di atas.... kalau di kb. golongan tersebut berada di sebuah bangunan di jalan Che Hussin, di johor di hospital perxxx....

saya tidak pernah mengenali siapa mastermind4d samada di dalam ni atau di luar. bermakna saya tidak sedikit pun menganggu kepentingannya. saya bukan sifu. tentunya saya tidak bersaing dengan beliau yang menyebabkan beliau iri hati dengan saya. kalau kedua-duanya tidak... forumer semua boleh menilai golongan mana mastermind4d ni....

Persoalan kedua.. betulkah cara pengiraan tu menghabiskan duit jika kita menggunakan tip mastermkt 1348 tu sebagai asas.... betulkah menghabiskan duit????...

dari no 1348 tu dari kiraan saya (-1+1)1-1=0 dan 3+1=4 akan keluarlah no 0448... cuba lihat keputusan magnum semalam 25/11/09.. mungkin mastermind4d tak lihat kok... 1st magnum ialah 8404... betulkah menghabiskan duit?? apa beda 0448 dengan 8404... kalau mbox rm1 sdr dah dapat rm208.00 dengan modal rm30.00... Ini yang mastermind4d kata perabih duit??... sudahlah bro.. forumer semua ni bukan budak tadika bro.. dalam ni ramai golongan profesional, pelajar ipt dan golongan elit... lain kali kalau nak menulis tu buatlah kajian dulu bro.. jangan biarkan iri hati menguasai diri bro.... apa2 pun saya ucapkan selamat hari raya korban untuk bro mastermind4d....

Posted on 2009-11-26 21:45:57


Response Time: 0.47 s
Email: [email protected]
Copyright 2002-2014 4D2U.com. All Rights Reserved.